Livrarea

TRANSPORT SI RETURURI

Cost transport
Costul de transport al fiecarui produs este calculat in functie de greutate si este afisat in detaliile comenzii.
Pentru produsele ridicate din depozitele noastre sau ale colaboratorilor nu se percep costuri de transport.

Timp de livrare produse

Comenzile plasate pana la ora 15 :00 (Luni – Vineri) sunt preluate si expediate in aceeasi zi daca produsele se afla pe stoc, cu un timp de livrare de 1-2 zile lucratoare. Si prin amabilitatea firmelor de curierat ce activeaza pe intreg teritoriul Romaniei . In cazul in care produsele trebuiesc aduse pe comanda, clientul este contactat telefonic/e-mail pentru a fi informat cu privire la timpul estimat de livrare. Se stabilesc detalii in principal telefonice urmand ca intelegerea finala sa fie parafata si in scris de catre ambele parti

Renuntarea la cumparare produse

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa NOTiFiCE in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului asumat de catre ambele parti. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala numai a clientului, in termen de 14 zile de la denuntarea contractului.
Se impune utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

Vanzatorul va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat.

Definitia contractului de vanzare : ,, orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii. ,,

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

In cazul in care se mentioneaza ( in contractele e prestari servicii ) ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Procedura de retragere din contract
Exercitarea dreptului de retragere
Consumatorul informeaza vanzatorul cu privire la decizia de retragere din contract prin una din variantele:
= model formular , sau
=o declaratie neechivoca facuta pe un mediu durabil (hartie sau mail).
Consumatorul are la dispozitie 14 zile calendaristice de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract.

Obligatiile care revin vanzatorului
Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata, inclusiv costurile livrarii (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard). Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de consumator). Indeplinirea obligatiei de rambursare se face in termen de 14 zile lucratoare de la receptionarea produselor.

Obligatiile care revin consumatorului
Produsele sunt inmanate vanzatorului personal sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile calendaristice de la anuntarea deciziei de retragere din contract.
Consumatorul suporta costurile de returnare.
Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Produse excluse, fara drept de returnare
Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:
• a. Consumabile (suruburi, cabluri, bucle elastice, sufe etc);
• b. Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (pereti laterali pentru cort tip banner personalizat, autocolante etc.);
• c. Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice din fabrica in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);
• d. Produsele care nu mai au ambalajul original complet in care au fost livrate nu se mai pot returna. Nu se accepta pentru returnare subansamblurile /piesele / componentele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si / sau interventii neautorizate etc.
• e. Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul de produse le putem accepta doar daca sunt returnate in cutiile in care au fost livrate.
• f. Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.

Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

Contactati-ne


captcha